Druhé šance

2019

Bez búrky by nebolo utíšenia, bez vĺn by sme nevideli upokojenie hladiny.

V momente, ako toto píšem, sa nachádzam niekde medzi týmito dvoma stavmi. Som tesne po stave: “volám o polnoci s priateľom, totálne roztrasená a v bolesti, hučí mi v hlave (také ako keď si dáte mušľu k uchu, len to tam ostane), prosím o modlitbu, mám rýchly tep a následne píšem ďalšej skupine ľudí, ktorá je možno hore a chce sa modliť”. Len aby bolo jasné, Pán Boh modlitby počuje lepšie ako ja svoju hlavu a pomaly, ale isto sa mi začalo lepšie dýchať a stres ubúdal.

Prišla na mňa taká tá pravda, že rýchlo premýšľam, snažím sa byť všetko pre všetkých, stále vymýšľať ďalšie úžasné veci, ktorým sa budem venovať, rýchlo treba poodpisovať, venovať sa, pracovať, vymýšľať a napokon to pustiť a predstaviť si nádhernú realitu bez tohto všetkého. Bez tlaku a zošuverenia sa z toho, že chceš, ale nemôžeš. Že chceš, a preto rád ignoruješ svoj reálny stav. Že chceš tak veľmi, až napokon nechceš nič. A hlavne máš pocit, že si mal šancu to všetko zvládnuť, ale je preč. Haha, a do toho sa ti - teda mne - vieš, čo zasníva?

Že

Ježiša bičujú a pri každom údere - tak, ako sa hovorí malým deťom, keď nechcú jesť (za maminku, za ocka, za bračeka, za sestričku) - povedia meno človeka, za koho Ježiš úder dostáva 

a zaznie, samozrejme, aj moje.

No a ak ma niečo vnútorne rozsekáva, tak je to toto. Ježiš berúci môj trest na seba. 

Prosím?!

Ale je nebezpečné ostať len tu. Je nebezpečné pozerať len na svoju zničenú šancu nehrešiť a na Jeho zničený život. Je nebezpečné ostať len pozerať na búrku a uvedomovať si jej realitu. Je bezpečné

začuť a uveriť hlasu, ktorý ju tíši. Hlasu, ktorému sa more rado poddá, veď nie je nad Neho. Je bezpečné pozrieť sa okrem reality páchnucej smrti aj na realitu živej vody. Ktorá narobila viac rozruchu ako búrka a vlny. Ježiš dostáva môj trest, áno, ale preto, aby mohol vstať z mŕtvych a povedať to aj mne - vstaň! Kristínka, aj za teba som niesol bolesť, ale aj pre teba som ožil. (Doplň si pokojne svoje meno.) Ožil a dal druhú šancu na môj život, ale nie takú, že sa môžem snažiť odznova a niesť ťažké bremeno. Tvoja šanca má pečať odpustenia, nádych milosti a oslobodenia od výkonu.

Utíšenie by bez búrky nebolo, a ani druhá šanca bez prvej. 

#dikzautíšenie 
DS_ABG-05 2.jpg
Previous
Previous

List slobodným